maandag 21 mei 2012

Wang's Courtyard & Zhang Bi ondergronds Kasteel

Voor onze tweede dag in Pingyao hebben we twee bezienswaardigheden buiten de stad op het programma staan. Allereerst Wang's Courtyard, een erg groot kasteel. Robin vindt het fantastisch om weer alle verborgen hoejes en gaten te vinden.





Als we het warm krijgen nemen we een ijsje. Een ijsje met groene boontjes buitenkant met een binnenkant van vijgen is nogal "apart" maar we beginnen na een half ijsje het enigsinds te waarderen. Het laatste beetje verdwijnt toch in de prullenbak.


Na een lunch (de kop van de kip hebben we toch maar niet opgegeten)
vertrekken we naar het ondergrondse kasteel. Dit is eigenlijk een tunnelcomplex van ongeveer 1500 jaar oud waarvan ongeveer een 1,5 km weer is uitgegraven. Aan de oppervlakte zijn alleen een tweetal toegangspoorten en wat tempels ter bescherming zichtbaar.








Bij het bovengrondse kasteel lijkt de tijd stilgestaan te hebben.


En Robin wil ook heel graag de groeten doen aan de klas 2d. Dag klas, het is hier leuk.


Daaaag,
Anouk, Erik & Robin

Location:Pingyao

Eerste dag Pingyao

Na onze aankomst in Pingyao zijn we met een taxi met open bankjes vertrokken naar het Harmony Guesthouse. Dit is ons thuis voor de komende dagen. We beginnen met een ontbijt in de gezellige binnenplaats van dit 300 jaar oude gebouw.



Hierna is het tijd om even te gaan rondwandelen en de eerste bezienswaardigheden te bekijken. Allereerst een lokale band voor de stadsmuur.





Veel van de oude gebouwen hebben bijzondere ronde toegangsdeuren.


En zelfs de vuilnisbakken zijn in stijl.


Het is een gezellig ongedwongen stadje waar Robin heerlijk voor het hostel kan spelen en knutselen. Het personeels spaart de bierdoppen voor haar en Robin maakt kettingen.


Anouk, Erik & Robin

Location:Pingyao