maandag 13 augustus 2012

Singapore

Onze aankomst in Singapore is een bijzonder mijlpaal, de laatste stop in onze Aziƫ reis en nog een paar dagen voordat we weer thuis zijn. En natuurlijk een heel belangrijke gebeurtenis, Robin viert de 14e haar 6e verjaardag.

De eerste indruk is erg positief, we hebben nog niet eerder (en zeker in Azie) een land gezien dat zo schoon en gestructureerd is. Op weg met de taxi naar ons hotel hebben we in een kleine drie kwartier meer dan de helft van het land doorkruist. Helaas hebben we net het 47 jarig bestaan van Singapore gemist dit werd twee dagen eerder gevierd, tot die tijd was het een Britse kolonie. Het engels is overal dan ook prima.

Qua bezienswaardigheden draait het in Singapore vooral om amusement en winkelen. We hebben ons daar dan ook maar bij aangesloten. We zien heeeel veel veel shopping malls, ook omdat de meeste loproutes via de overdekte malls gaan. En natuurlijk omdat er een lekker temperatuurtje is, lang leve de airco.


We gaan op zoek naar een verjaardagskado voor Robin, we brengen een bezoek aan de Singapore Flyer (een giga reuzenrad waar je in een half uur een ronde maakt). Anouk vind de flyer maar niks, last van hoogtevrees ;-(


Ook gaan we naar de "gardens by the bay". Een nieuw park met twee enorme kassen, een met planten van de verschillende continenten en een met planten uit tropische regenwouden.


We proberen toegang te krijgen tot het skypark, een giga tuin op het dak van drie hotel torens. Helaas lukt het ons niet om er naar boven te komen.
Voor arobin hebben we nog een verrassing, we gaan naar de Singapore Zoo.
De lokale erg mooi opgezette dierentuin. De dieren Zitten in fraaie verblijven en de kangaroos hoppen lekker om ons heen. We vinden de schildpadden en apen hier toch een stuk minder impossant dan in het wild, wat een verwende krengen zijn we toch ;-)


En verder zwemmen we iedere dag lekker in het hotelzwembad. Robin kan er geen genoeg van krijgen en het is ook leuk om 's avonds in het donker te zwemmen.

Helaas komt ook aan onze reis nu een eind. De versleten kleren hebben we weggegooid en ondertussen hebben we alweer wat nieuwe kleren bij elkaar geshopped. Morgen nog een dagje, we gaan naar "Orchard Road" op zoek naar een stek waar ze lekker taart hebben om Robin haar 6e verjaardag te vier. Ze heeft al twee nieuwe jurken gekocht maar kan nog niet kiezen welke ze morgen aan wil ;-) We kunnen in het hotel nog zwemmen en ons omkleden voor we morgenavond richting vliegveld gaan. Onze rugzakken zijn al ingepakt, nu echt de laatste nacht. Welterusten en tot in Nederland.



Anouk, Erik & Robin

Location:Singapore

Ubud, op Bali

Na de trip naar de Komodo eilanden komen we voor de derde keer aan op Bali. Het is dan ook tijd om dit eiland nu eens echt te gaan bekijken. Eerder zijn we al op Kuta Beach geweest voor het strand en surfleven, het is nu tijd om iets meer de culturele kant op te gaan.



Omdat we gedurende onze reis al erg veel wereldberoemde tempels hebben bezocht besloten we direct om dit erg beperkt te houden. We zijn dan ook alleen bij de Olifantentempel en de Holy Water Temple geweest. Tijdens onze reis wilden we ook nog een vulkaan bekijken en tot dusver was dat er niet echt van gekomen dus op naar de Gunung Batur met de auto. Dit is een actieve vulkaan bij het Baturmeer. Omdat we geen zin hadden in een klim en klauterpartij midden in de nacht (wie heeft ooit bedacht dat al die tripjes in de nacht zijn omdat dan de zonsopgang bekeken kan worden) zijn we lekker lui wezen lunchen bij een restaurant op de rand van de wijdste krater. Konden we onder het genot van een hapje de vulkaan bekijken ;-)



Verder hebben we op Bali nog een koffieplantage bezocht. Hier hebben we kunnen zien hoe de koffie wordt verbouwd en verwerk tot een lekker kopje. Dit inclusief branden op een houtvuurtje en doormiddel van stampen fijnmalen. We hebben allerlei soorten koffie geproefd en het leuke was dat er ook nog civetkatten waren waardoor we ook nog een echt kopje Kopi Luwak koffie (van kattenpoep koffiebonen) konden proeven.








Naast koffie konden we ook nog zien hoe allerlei andere ons bekend vruchten en specerijen groeien. Allerlei tropische vruchten maar ook zwarte/rode/witte peper, nootmuskaat, vanille, kaneel, anijs, kruidnagels en nog veel meer hebben we zien groeien en Robin vond het erg leuk om de kruiden nu aan de plant te zien.

Robin wilde graag nog met de scooters op pad dus zijn we weer een hele dag met twee scooters op pad geweest om zelf en goed beeld te krijgen van het eiland. Op verschillende plekken hebben hier weer erg mooie rijstvelden gezien en ondanks paar verdwaal partijen hebben we toch Ubud weer terug weten te vinden.


De laatste avond zijn we naar een wajang poppenshow geweest. Eerst een flink stuk lopen en het viel toch tegen. De show zou 1,5 uur duren maar na een kwartier zijn we afgehaakt. Te verschrikkelijk zeg. Er zijn vast mooie shows maar deze was van de firma beun de haas.

En tijdens ons verblijf in Ubud waren er nog twee nederlande jongens en een belgische waar Robin zich lekker mee vermaakt heeft. Ze hebben met de duikbrillen heerlijk gezwommen en gekleurd en met de DS gespeeld.


Anouk, Erik & Robin

Location:Indonesie