vrijdag 8 juni 2012

Moon Water Cave

In het hele karstgebergte wemelt het ook van de grotten. Gedurende onze fietstocht naar de Moonhill waren we er al verschillende gepasseerd. Zeker omdat Robin dit ook altijd erg leuk vind besloten we dan ook een grot te gaan bezoeken. Dit werd de Moon water cave met een busje op korte afstand van de Moonhill gelegen.



Samen met een ander Nederlands gezin dat we in het guesthouse tegen waren gekomen zouden we de grotten gaan bezoeken. Zij zijn al 6 maanden op wereldreis met twee kinderen in de leeftijd van Robin.

We nemen lekker een taxi want het regent wel erg hard en om nu met 3 kinderen een uur door de regen te gan fietsen zien we ook niet zitten. Zelfs bij temperaturen van boven de 30 graden krijg je het dan echt wel koud. Voor dat we vertrokken was het eerst tijd om de badkleding aan te trekken. De grot die wij zouden bezoeken is voorzien van een rivier, modderbaden en een thermische bron die ook voor warme baden zorgt. Het binnengaan van de grot leverde dan ook een mooi schouwspel op, wij gezeten in een boot gekleed in badkleding met allemaal een bouwvakkershelm en slippers aan. Door de grotten was het een behoorlijk kruip en sluipdoor gebeuren. Soms moesten we op handen en voeten door openingen heen maar gelukkig hadden we een pauze in de verschillende baden. Het modderbad was hierbij zelfs voorzien van een kleine glijbaan.









Anouk, Erik & Robin

Location:Yangshuo

Na het badderen en zwemmen stond onze chauffeur al klaar om ons terug te brengen naar the giggling tree. Onderweg zaten we wel te doezelen in het busje. Je wordt wel lekker rozig en ook babyzacht van het liggen in de modder :-)

Moonhill

Na een goed ontbijt was het tijd voor een van de bekendste bezienswaardigheden van Yangshuo, de Moonhill. Dit is een berg met een groot gat erin waardoor je door de berg heen de lucht aan de andere zijde kunt zien.


Om hier te komen gingen we een kleine fietstocht van ongeveer een 40 minuten maken. Robin kon dit keer zelf meefietsen op een welbekende aanhangfiets. In Nederland had zij hiermee al ervaring opgedaan bij opa Lok. Val je hiermee in Nederland al op dan trek je in China zeker veel bekijks.



Bij de Moonhill aangekomen was het eerst tijd voor een koel drankje. Om de onderkant van het gat in de Moonhill te bereiken is een behoorlijke wandeltocht nodig voorzien van maar liefst 800 treden. Bij een luchtvochtigheid van 80% en een graad of 35 een "leuke" uitdaging. Robin en Anouk zagen dan ook maar af van deze wandeling en bleven wachten in het restaurant.









Na de terugkomst van Erik was het tijd om een hapje te eten waarnaar we naar Yangshuo zijn doorgefietst (ons guesthouse zelf ligt 5km buiten de stad). Gedurende deze rit trokken we weer veel bekijks met onze aanhangfiets. Na even in de stad rondgekeken te hebben en een ijsje gegeten te hebben was het weer tijd om via de andere kant van Yangshuo terug te fietsten. Yangshuo zelf was niet erg bijzonder, meer een soort Chinees Valkenburg, waarbij dan wel nep Rolexen op straat worden aangeboden.

's Avonds was het weer lekker dineren op het terras tegenover de rijstvelden. De kinderen vermaakten zich hierbij opperbest met het vangen van vuurvliegjes. Op het eind zaten er vier in een potje te knipperen. Deze hebben we natuurlijk later weer vrij gelaten.








Het is hierbij zelfs gelukt om een portret van een vuurvliegje te maken


Anouk, Erik & Robin

Location:Yangshuo, Cina

Verjaardag van Jarno en Yannick

Jarno en Yannick worden allebei 7 jaar. We hopen dat jullie allebei een leuke verjaardag hebben en dat jullie flink verwend worden.


Groetjes van Anouk, Erik & Robin

Location:Yangshuo, China