dinsdag 12 juni 2012

Disneyland Hong Kong

In Nederland had Robin ons al verschillende keren aangegeven dat zij erg graag eens naar Disneyland Parijs wilde. Om haar te verrassen hadden wij bedacht om in Hong Kong een dagje voor Disneyland uit te trekken. Natuurlijk viel dit in zeer goede aarde.

Tijdens de heenreis in de metro kwamen wij al in de stemming doordat allerlei details, zoals de ramen, al waren aangepast.








Natuurlijk was het eerste doel het kasteel.




Lekker vliegen met Dombo.




De wereldberoemde theekopjes.



De speelgoedsoldaatjes waren van de partij


Nog even aandacht voor het alfabet.


De parade mocht niet ontbreken.






En natuurlijk als grote afsluiting: het vuurwerk.




Al met al was het een lange maar zeer geslaagde dag.

Anouk, Erik & Robin

Location:Hong Kong, China

HongKong

Zondagmiddag zijn we in Hongkong aangekomen. 's morgens hebben we bij de giggling tree in Yangshuo nog lekker in de tuin ontbeten en om 11 uur stond de taxi klaar. Trudy van het hostel kwam even melden dat we "weg mochten" maar het voelde meer als "weg moeten". We hebben er zulke heerlijke relaxte dagen gehad dat je gewoon niet weg wilt. Zitten onder een boom met een boek, Robin lekker spelen met Mees en Menno. Gewoon alsof je op de camping zit maar dan wat relaxter en je hoeft je eigen drankjes en eten niet te halen;-)

Maar om een uur of 17:00 kwamen we op HK airport aan. We hebben een OV kaart voor 3 dagen gekocht. En de metro naar ons hostel genomen. Toen we aankwamen was het al donker en werden we zo ongeveer besprongen door mannen met kaartjes voor hostels. Het onze vinden vonden we al een uitdaging genoeg. We hadden alleen een naam van een gebouw en de naam van ons hostel. Nu zijn de gebouwen hier minimaal 14 verdiepingen hoog en zitten er zoveeeeeeeeeeeeeel winkeltjes onderaan het pand dat je niet kunt zien welk gebouw het is. Je moet een gang gevuld met winkeltjes in en dan een lift omhoog voor je het hostel vind. Dat het hostel onder 5!!!! verschillende namen werkt maakt het zoeken niet overzichtelijker. Maar goed, we vinden ons hostel op de 14e verdieping van een oud gebouw en krijgen onze vergrote bezemkast. De kamer is denk ik 10 vierkante meter, onze bedden zijn zo'n 1,65 lang en we hebben geen raam. En we kunnen gelukkig naast ons bed wel iets kwijt. De douche zit bijna boven de wc, de wasbak ontbreekt en daarvoor in de plaats hebben we een plastic teil die je in de wc moet legen! Maar, de handdouche heeft heerlijk warm water en de airco doet het ook goed. Helaas geen handdoeken en ook alleen onderlakens. Gelukkig hebben we zelf nog wel een lakenzak en kleine handdoekjes.

We gaan iets te eten zoeken en eten bij de italiaan heerlijk. We vertellen Robinook maar van de verrassing, we gaan naar Disneyland HongKong. Robin is superblij en heeft er helemaal zin in.
Onze eerste indrukken van HK zijn : Gekkenhuis, druk, chaos, warm en plakkerig, claustrofobisch kleine ruimten.


Anouk, Erik & Robin


Anouk, Erik & Robin

Location:HongKong, China