donderdag 14 juni 2012

HongKong

Voor ons bezoek aan Disneyland gisteren was het vandaag tijd voor een verder verkenning van Hong Kong.


Na aankomst hadden we al even kort in de wijk Kowloon rondgekeken, dit is het gedeelte van HongKong waar ons hostel ligt.

Na een ochtend uitslapen hebben we ontbeten en zijn we gaan wandelen naar de ferry


die ons naar Hong Kong Island aan de overkant van de baai zou brengen. De korte overtocht op het bovenste dek van de ferry was leuk. Aan de overkant aangekomen zijn we op zoek gegaan naar de bus om ons naar het vertrekpunt van de oude Peak Trammetje te brengen.


Dit is een trammetje dat al meer dan 100 jaar bestaat en via een heel erg schuin stuk spoorlijn naar het hoogste punt van Hong Kong Island leidt. Hier is een uitzichtpunt met een erg mooi uitzicht over een gedeelte van de haven en de wolkenkrabbers van het financiële centrum van Hong Kong.


We genieten van het uitzicht en iets minder van onze icetea die helaas niet helemaal onze smaak was :-(

Na wat rondgekeken te hebben vertrekken we weer via tram, bus en ferry terug naar Kowloon. We hebben bedacht dat we een restaurant willen bezoeken op een van de hogere etages zodat we 's avonds fraai uitzicht hebben maar hoe vind je die aangezien niet bie en gebouw staat aangegeven wat er op de hogere etages zit. Maar we komen langs de VVV in de haven en vragen het gewoon even. Dat levert het adres van een toren op met allerlei restaurants. Vreemd hoor dat je eerst moet weten waar een restaurant zit, gewoon rondlopen levert weinige anders dan een mac donalds of een pizzeria op.

Vervolgens hebben we nog een bezoek gebracht aan de grootste shopping mall van Hong Kong. Nu is Hong Kong sowieso al een walhalla als je van shoppen houdt (helemaal als je gek bent op dure merken) maar in deze shopping mall kon je helemaal los gaan. Ze verkochten zelfs een officiële KNVB EK uitrusting voor kinderen en verder voorons te dure merken. Wel zijn we geslaagd voor onderbroeken voor Robin. Dat is nog best een klus om die te vinden.

's avonds zijn we na een opfrisronde in onze bezemkast naar de 7e verdieping van een wolkenkrabber gegaan. De 7e verdieping is voor ons betaalbaar , de hoe hoger de verdiepingen hoe hoger ook de prijs van het eten lijkt het wel.





Maar we hebben heerlijk gegeten en Robin haar favo zijn nog steeds de soja bonen.
we haddeOm ook nog te genieten van Hong Kong by night hadden we een Japanse maaltijd in een wolkenkrabber met uitzicht op alle torens en lichtjes van het financiële district. Een mooie afsluiting van Hong Kong aangezien de volgende dag onze vlucht naar Hanoi (Vietnam) zou vertrekken.


Anouk, Erik & Robin

Location:HongKong, China