donderdag 7 juni 2012

Giggling tree in Yangshuo

Vanuit kunming hebben we een vlucht naar guilin, waar een taxi op ons wacht om ons naar the giggling tree te brengen. Daar komen we om 20:30 aan en er zijn direct Nederlansde kinderen dus Robin gaat lekker spelen. We checken in een schattige kamer in en bestellen een hollands patatje en wat drinken.

Omdat we hier midden tussen de rijstvelden zitten hebben we wel gezelschap van erg veel muggen maar de klamboes die al in de kamer hangen doen goed hun werk. Robin vermaakt zich met allerlei kinderen en de eerste dag hangen we lekker op het terras rond. Het is warm, bij het ontbijt is het al boven de 30 graden en de luchtvochtigheid is 80% en we lopen naar de rivier en besluiten die avond naar een theater voorstelling te gaan. Robin bouwt een brug met Olle, een jongetje van 5. Dan barst een regenbui los en gaan we in het restaurant zitten. Robin speelt inmiddels met Mees van 6 en ze hebben hengels gemaakt om te vissen. Door de regen is onze theatervoorstelling gecancelled, dan gaan we morgen toch gewoon :-). Als de regen over is gaan Robin en Erik met Mees, broer van Mees en vader Vincent met twee hengels op pad. De kinderen vangen voor ze op pad gaan met behulp van de kok eerst nog wat pieren. En Anouk zit lekker op het terras in de schaduw met een biertje en een boek, en ze hoopt dat de visvangst tegenvalt want de kok heeft al beloofd de vissen te zullen bakken.
















Anouk, Erik & Robin

Location:Yangshuo, China

Kunming sightseeing

Over kunming is het verhaaltje kort. Kunming is een best gemoedelijke stad, maar inmiddels zijn we toe aan wat anders dan stad. De eerste avondzijn we lekker dumblings wezen eten. Dooreen foutje van ons hadden we ook kippetenen besteld en die hebben we maar lekker in het stoommandje laten liggen. De eerste dag zijn we lopend de stad gaan verkennen. Na een bezoek aan de vogelmarkt (ook goed voor kleine knaagdieren) en de bloemenmarkt eindigden we in een trieste dierentuin.

Bij de volgelmarkt hebben we nog een stempel met de Chinese naam van Robin laten maken. Zagen veel open in grauwe kooien en drie wolven, drie pinguïns en 1 zeehond. Bij de dierentuin waren een paar attracties waarvan Robin heeft genoten. We werden we niet vrolijk van, bij de uitgang besloten we een mac te zoeken voor een ijsje, airco en een fris toilet. 's avonds heeft Robin met Erik gebiljart. De volgende ochtend ontdekten we dat er een 5-jarig duits jongetje in ons hostel zat dus Robin heeft lekker met Lars rondgerend.






Daarna was het weer ijd voor onze volgende vlucht naar Yangshuo in het karstgebergte.


Anouk, Erik & Robin

Location:Kunming