maandag 4 juni 2012

Dali, fietstocht.


We hadden besloten om een extra nacht in dali te blijven om een fietstocht langs het meer te maken. We hebben twee prachtige fietsen, allebei van Giant met 32versnellingen en we krijgen een fietsreparatieset met een pomp mee. Daarbij krijgen we de verzekering dat we die niet nodig zullen hebben. Vanaf ons hostel fietsen we richting de rijstvelden en we vinden een geasfalteerd pad waarvan we hopen dat het de nieuwe weg om het meer is. Het is weer bewolkt zoals meestal de afgelopen dagen en de regencapes hebben we ook maar ingepakt. Het plan is om een stuk van ongeveer 25 km langs het meer te fietsen, dan in een dorpje ergens te lunchen en dezelfde route terug te fietsen. Het is een leuke tocht soms direct langs het water, dan weer door een gehucht of tussen de rijstvelden of andere gewassen door. Onderweg komen we een paar maal een Ierse vrouw tegen en we fietsen samen verder. Het is dan alsof de duvel ermee speelt. Wij op een fiets in China =pech. Dus staan we tussen de rijstvelden een band op te pompen, die is alleen zo weer leeg dus op aan de slag. Terwijl Wim in Nederland Anouk haar fiets onderhanden neemt plakken Anouk en Erik in China onder toeziend oog van wat Chinezen een achterband. We doen het goed want zo'n 30 km later is de band nog steeds goed.

We fietsen verder en als we denken bij ons lunchpunt te zijn begint het te regenen. We zoeken wat totdat we bij een restaurantje komen en vragen om lunch. We worden in de keuken uitgenodigd om te kijken of hetgeen er staat goed is. Wij vinden alles best want we hebben honger en dit is de enige eetgelegenheid. We eten rijst met kool, aardappels met wat vetvarkensvlees en een bord met gefrituurde minigarnalen. Van Robin haar eetgedrag snappen we niets meer, iets simpels wat ze van thuis kent wil ze niet meer maar hier gaat ze los op de garnaaltjes die je gefrituurd compleet met pootjes, staart etc op kan knabbelen. Zij liever dan wij.
Dan gaan we aan de terugweg beginnen en gelukkig is het droog. Zo'n 15 km voor ons eindpunt begint het echter weer te plenzen en we hijsen Robin snel in een regenponcho.
We komen aardig nat bij ons hostel aan en gaan eerst maar eens lekker douchen en iets warms drinken. Dan gaan we op de fiets dali in, eerst naar de super om wat te eten te halen voor onze busrit morgen. Dan ziet Robin een restaurant waar ze pizza hebben en we vallen voor een groentesalade met twee kleine pizza's. Heerlijk al is edn pizza margarita hiet met chilisaus en heeft een 4-statione pizza tuinbonen erbij. We smullen na onze actieve dag. Dan op de fietsen 2km rechtdoor heuvelaf naarons hotel, the Sleepy Fids. Anouk en Robin gaan slapen en Erik gaat nog even de stad in. Het lijkt gezellig aangezien hij om 2 uur terug komt.
Het verhaal is door een trage internet verbinding zonder foto's helaas. Die komen nog wel.


Anouk, Erik & Robin

Location:Dali, China