woensdag 16 mei 2012

Aankomst Beijing

Ook het tweede deel van de vlucht verliep probleemloos. Robin heeft de vlucht grotendeels slapend doorgebracht en werd net voor het inzetten van de landing wakker.



Na door de Douane te zijn gegaan en geld gepnd te hebben zijn we bij Kfc wat gaan drinken om te kijken hoe internet hier werkt. We weten het nu nog niet want alle free Wifi is in het chinees en we komen er iet achter hoe het werkend te krijgen. Geen chinees die ons kan helpen hiemee ook :-(
Vervolgens op naar de taxistandplaats. Daar bleken we een hele rij chinezen gepasseerd te zijn die netjes in een rij opgesteld stonden. Oeps, foutje. Volgende uitdaging was het aan een Chinees sprekende taxichauffeur aangeven naar welk hotel we toe wilde. We kwamen tot een prijs en werden na tig keer foutrijden in een straat gedropt. De straat lag open en het verkeer stond vast. Ze wees naar vooruit en rechts dus toen zijn we maar gaan lopen en vonden na een paar minuten ons hotel. Na een korte opfrissing en twee uurtjes slaap was het tijd om even de stad in te lopen.

Ons hotel ligt middenin een Hutong, dit zijn oude wijken rond het midden van de stad. Auto's kunnen hier nog net doorheen rijden maar passeren is er niet bij. Als we een paar honderd meter de straat doorlopen komen we bij de drukkere verkeerswegen met allerlei winkeltjes.


We zijn begonnen een beetje rond te lopen om de stad op ons in te laten werken. En eindigden bij de mac voor een ijsje.

Anouk, Erik & Robin

Location:Beijing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten