donderdag 10 mei 2012

Nu echt aftellen


Het echte aftellen is begonnen nu. Nog 3 nachtjes slapen en dan op naar schiphol. Vorige week hebben we ons visum voor vietnam geregeld, wat een mooie visa hebben ze toch daar. Een fraaie sticker met in het vietnames de tekst erop. De foto hiernaast is niet ons visum hoor maar een plaatje zo van het www geplukt ;-) Vanaf 11 juni mogen we vietnam in, moeten we het toch zolang in china volhouden:-)


Robin blijft nu trakteren en afscheid nemen. Eind april was ze voor het laatst bij de BZO, dus trakteren. De juffen waren enthousiast over onze reis, vanaf volgende week zijn we hier te volgen hoor dames. Dit weekend kwam haar vriendin Anne logeren, de dametjes zullen elkaar tot eind augusus moeten missen dus dat was wel een logeerpartijtje waard. Eerst samen prinsessendingen doen, dat houdt in de verschillende prinsessenschoenen en jurken uitwisselen en dansen op de muziek van de musical van groep 2.


En na het eten in nachtpon op de bank onder een dekentje liggend een filmpje kijken onder het genot van een bakje chips. De dames waren tevreden hoor. Het slapen wilde niet zo lukken want er was teveel te bespreken zo met zijn tweetjes in een bed maar om 22:45 vielen toch de oogjes dicht. 's morgens hebben de dames croissants gebakken en hebben we heerlijk ontbeten.


En nu de laatste schoolweek. De rugzakken zijn al ingepakt en gister hebben de vriendjes uit de buurt lekker hier pannenkoeken gegeten. Ceren had er zo'n zin in dat ze het verjaardagsetentje van papa Edwin er voor liet schieten. Het was reuze gezellig, jammer dat Daan ziek was en niet kon komen.

En vandaag trakteren op school. Juf Marianne had gevraagd of we in de klas iets wilden vertellen en dat was best een uitdaging. Hoe vertel je 26 kleuters nu iets over een reis? We hebben de wereldbol erbij gepakt en plaatjes van de chinese muur (is er om boeven tegen te houden), het terracotta leger (kleisoldaten om de boeven bang te maken), eetstokjes (en die de klas rond laten gaan), een chinese drakendans en panda's laten zien. Ieder kind had wel een vraag of opmerking, 'mijn papa gaat naar america','hebben ze daar ook TV?','mijn opa en oma zijn daar geweest','kun je met panda's knuffelen?','hoe kan een gelukskoekje geluk wensen?' en de fraaiste was toch wel deze "In China mag je toch scheten en boeren laten in een restaurant?".
De tijd vloog om en de aandacht van de klas was al snel bij de opblaasbal en eetstokjes :-)

Van juf Kim moesten de kinders hun vinger opsteken als ze iets wilden zeggen en dat deden ze allemaal keurig. Thuis zijn we echt supergoed bezig, het hele huis is gepoetst (het zou zo de verkoop in kunnen). Dan kunnen we als we terug komen tenminste leuke dingen doen en zo een fris huis in. Robin is nu nog even bij vriendin Evy spelen en morgen is op school de Jopperun. Dat is een sponsorloop voor de Roparun. Ze kijkt er echt naar uit al moet ze maar niet te hard lopen want 's middags mag ze afzwemmen voor haar B-diploma.
En dan.... dan zijn we er echt klaar voor. Maar we gaan pas als we eerst nog even lekker japans zijn wezen eten in Robin haar favo restaurant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten