vrijdag 27 juli 2012

Cultureel dagje Java

Bij een bezoek aan Java mag zeker een van de bekendste bezienswaardigheden niet ontbreken, een bezoek aan de Borobodur.


We zijn weer de hele dag met een chauffeur op pad dus hebben we lekker zelf in de hand hoe lang we overal willen blijven.


Borobodur is een zeer mooi bewerkte boeddhistische tempel van gigantische afmetingen.
Het complex is giga groot en op de bovenste verdiepingen staan boeda beelden die verstopt zijn in een soort klokvormige bouwsels.


Na ons bezoek aan de Borobodur hebben we een rit gemaakt om vanaf de helling van de Gunung Merhabu vulkaan de Merapi vulkaan te bekijken. Helaas was de Merapi op dit moment zelf te actief dus was het verboden deze te betreden. De Gunung Merhabi was zelf in 2010 uitgebarsten, tijdens onze wandeling hier hebben we goed kunnen zien wat voor schade dit oplevert. Op verschillende plekken stonden nog resten van huizen en ook van een verdwenen dorpje.





Na dit vulkaan gebeuren was het nog tijd om van de grootste Hindoestaanse tempels van de wereld te bekijken. De Prambanan is een oud tempelcomplex dat ergens rond 1820 weer in de Jungle terug is gevonden. We zijn er niet erg lang geweest omdat we allemaal een beejte tempel moe waren. Wel heeft Robin nog even 'zandbakje' gespeeld :-)








Anouk, Erik & Robin

Location:Noord Java, Indonesie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten