dinsdag 19 juni 2012

Halong Bay & Hanoi Hilton

's morgen slapen we eerst uit om dan langzaam de tassen eens te gaan inpakken. Onze trein gaat vanavond pas en op maandag is zo ongeveer alles wat er in Hanoi te zien is dicht. Voor Robin hebben we teveel kleren mee. De zomerkleding van vorig jaar past Robin nog net dus het thuis laten liggen had geen zin, na de vakantie is Robin er uit gegroeid. We geven een pakketje met kleding en wat speelspul bij de receptie af, daar wordt een ander kindje blij mee gemaakt. Dan op met de fietstaxi naar het Hanoi Hilton. Dit is de oude gevangenis waarin tijdens de Vietnam oorlog oa de Amerikaanse gevangenen en politieke gevangenen vastzaten. Een luguber geheel.





Na de gevangenis zijn we op een bankje bij het meer gaan zitten. Mensen kijken en bekeken worden. We hebben er een paar uur gezeten en ons prima vermaakt. We werden diverse malen aangesproken door nieuwsgierige Vietnamezen. Een student kwam erbij zitten om zijn Engels te oefenen. Toen zijn we maar richting het hostel naast het onze gegaan om wat te eten. Er zij twee meisjes van de Canarische eilanden en de dames spelen even met elkaar met een bal voor de twee meisjes met hun ouders vetrekken.

Dan even eten en met de taxi naar het station. Gelukkig hebben we softsleeper tickets want de trein in Vietnam is een tikkie minder dan die in China. We hobbelen echt vooruit en de bedjes zijn kleiner en harder dan in de treinen in China.



Anouk, Erik & Robin

Location:Halong bay & Hanoi, Vietnam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten