woensdag 8 augustus 2012

Duiken op gili T.

Op Gili T. draait alles om duiken, snorkelen, zwemmen en wat je allemaal nog meer kunt doen bij de zee. We lopen dus maar bij een paar duikcentra naar binnen. Erik heeft in Vietnam nog gedoken maar Anouk heeft voor het laatst in 2004 een duik gemaakt en we gaan kijken wat er mogelijk is.

Bij een duikschool kan Anouk een lesboek lenen om vervolgens alle theorie weer op te frissen. Robin vind het allemaal reuze interessant en we laten haar de duikuitrusting bekijken, wat ze erg leuk vind.
Erik boekt een duik naar "deep turbo". Op 45 m diepte liggen een soort bergen op de zeebodem maar omdat het de bovenste paar meters flink stroomt moet je meteen heel snel dalen. Anouk lijkt het niet verstandig om dit als eerste duik te doen dus die gaat met Robin nog maar een snorkeltripje doen. Erik gaat met een zwitserse divemaster en een fransoos op pad en hij vindt de duik super. Wel relaxed om naast je huisje zo ongeveer op de boot te stappen en na 5minuten varen op de duikstek te zijn. Erik ziet natuurlijk weer de bekende zeeschildpadden.

Bij de tweede duik die dag gaat Anouk ook mee. We gaan naar het wrak voor de kust waar we de dag ervoor al gesnorkeld hebben. Robin vind de boottrips wel oke en blijft lekker bij de bemanning aan boord terwijl wij onderwater verdwijnen. Als we weer bovenkomen heeft Robin alle spelletjes op de telefoon van de bemanning gezien ;-)

Anouk haar eerste duik na zoveel tijd gaat helemaal goed, alleen een beetje te veel lood om dus ze verbruikt nogal wat lucht. We zien weer een schildpad, alle vrienden van Nemo en een enorme eagle ray. Het wrak is van dichtbij prachtig, echt heel anders dan wanneer je er boven snorkelt. We zien nog een paar flinke murenen en mooie lionfish die zich verschuilt. Verder heel mooi koraal. Dan moeten wij helaas naar boven omdat de lucht opraakt. Helaas moeten we onze veiligheidsstop op een hoogte doen waar onderwater ook flink wat golfslag is. Als we boven komen in een klotsende oceaan wordt Anouk zeeziek. Aan boord gaat het wel weer beter gelukkig. Als we aan boord gaan komt er nog even snel een schildpad langs om lucht te happen. Wat een mazzelaars zijn we toch.

Als we weer aan land zijn en wat drinken krijgt Erik last van zijn oor, er loopt bloed uit en hij hoort ineens slecht. Getver, nu maar hopen dat het niet ernstig is. Het blijft echter lopen en we gaan naar de locale dokter. Die moet wel eerst even opgezocht worden door de buurman maar dat lukt gelukkig. Hij bekijkt Erik zijn oor en gelukkig is er niets mis met zijn trommelvlies. Hij bleek een ontsteking in zijn gehoorgang te hebben en met duiken is de ontsteking waarschijnlijk door de druk opengegaan. Het oor wordt schoongemaakt en Erik krijgt medicijnen mee. In Nederland zou de dokter waarschijnlijk zeggen 'gaat vanzelf over' maar omdat het echt flink blijft lopen en we nog een paar vluchten in het vooruitzicht hebben gaat Erik maar braaf aan de oordruppels. Dit is echter wel einde van snorkelen en duiken de komende week.

Helaas dus geen foto's maar bekijk "finding Nemo" en dat hebben we zo ongeveer gezien ;-)

Anouk, Erik & Robin

Location: Gili T.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten