donderdag 28 juni 2012

Hoi An

Voor de reis van Hue naar Hoi An hebben we weer een auto met chauffeur geboekt. Prijstechnisch bleek dit weer het voordeligste ;-) zeker als je meerekent dat we dan gedurende de reis nog een aantal bezienswaardigheden kunnen aandoen. 's Ochtends blijkt dat we weer dezelfde chauffeur hebben als die van de dag eerder, dit komt goed uit want dit was ons prima bevallen. Hij rijdt lekker rustig en veilig zodat we niet constant in de gordel hangen omdat er weer gevaarlijke inhaalacties gecorrigeerd moeten worden.

Na het ontbijt gaan we allereerst op pad richting Langco Beach.


Dit is een resort met een mooi maar erg leeg strand. Om te beginnen gaan we met Robin de zee in. Deze is lekker warm maar met behoorlijk hoge golven. Een nieuwe ervaring voor Robin die tot nu toe vooral ervaring heeft met zwemmen in zwembaden en een rustige zee. Daarna even lekker zitten in onze strandstoelen. Vlakbij zitten in het strand allerlei kreeftjes die druk bezig zijn hun holletjes uit te bouwen.


Dit is een erg leuk gezicht en goed voor een flinke fotorapportage. Daarna nog even lekker eten, hierbij zitten we weer vlakbij de aquaria met verse vissen en schelpdieren wat Robin altijd erg interessant vindt. Ondertussen is onze chauffeur trouw op ons blijven wachten. Hij doet daarbij consequent zijn best om met de auto in de schaduw te staan (betekend met de schaduw mee verhuizen) dus deze is ook lekker koel.


Na het strand rijden we verder en gaan de over de Hai Van pass. De bergen hier lopen uit in de zee met daar tussen een mooie slingerweg van een goede kwaliteit. Dit levert verschillende mooie uitzichten op. Tijdens deze rit passeren we op het hoogste punt ook nog een Amerikaanse basis uit de Vietnam oorlog. Dit is een flink betonnen complex met allerlei bunkers en geschuttorens, in die tijd moet dit zeker een indrukwekkend gezicht zijn geweest.

Inmiddels zijn we ook al weer aangekomen bij onze volgende stop aangekomen met de naam Marble Mountain (de marmeren berg).



Het is dat het op de route licht ander was dit toch wel een teleurstelling geworden. Zover het oog reikt winkels die van alles verkopen dat van marmer gemaakt kan worden. Beelden van toch wel enkele tonnen met afbeeldingen van heiligen uit allerlei religies en allerlei andere zeer kitscherige. Het hoogtepunt is het beklimmen van de berg met bovenop enkele tempels. Het beklimmen is laagdrempelig genaakt door eenvoudig een vrijstaande liftschacht tegen de berg aan te bouwen, voor enkele dubbeltjes kopen wij toch ook maar een kaartje ;-)

Na deze laatste bezichtiging levert onze chauffeur ons af in Hoi An bij ons volgende hotel. Opnieuw hebben we er eentje uitgezocht met een zwembad zodat Robin zich weer lekker kan uitleveren. Het zwembad lig op ongeveer 1,5 meter van onze kamerdeur zodat Robin van bed naar zwembad maar liefst 4 meter moet overbruggen, dat moet te doen zijn.


De volgende ochtend is het tijd om de bezienswaardigheden in Hoi An te gaan bezichtigen. Op loopafstand van ons hotel ligt het oude centrum dat ook weer op de Unesco lijst staat. Eeuwen gelden was dit een belangrijke handelsplaats die ook al door de Nederlanders werd aangedaan. Helaas zijn er geen oude Nederlandse sporen te vinden.



We bezoeken de Japanese covered bridge, dit is een geheel overdekte brug in oude Japanese stijl. Daarna gaan we door naar het Tan Ky house en het Pung Hung old house, dit zijn oude huizen van handelaren die hier hebben gewoond en nu nog steeds zijn bewoond maar in een museum zijn veranderd. In het laatste huis woont nu de 8e generatie in inmiddels een levend museum.



Eten is erg gezellig 's avond aan de oude haven. We bestellen pizza en zien de pizzakoerier de pizza bij het restaurant afleveren :-)





Anouk, Erik & Robin

Location:Hoi An, Vietnam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten