vrijdag 20 juli 2012

Olifantenwassen

In de jungle wordt alles snel vies, wij hebben daarom besloten een bijdrage te leveren door het wassen van de Olifanten. In de ochtend was het weer vroeg opstaan om met een Jeep te vertrekken richting Tangkahan, met een gewone auto is dit gebied niet te bereiken.





Tangkahan is een natuurgebied dat een buffer is tussen de jungle en de oprukkende palmolie plantages. Waar het mogelijk is word de jungle gekapt en worden en palmbomen geplaatst voor de produktie van palmolie. Gevolg is dat de leefomgeving van de wilde dieren weg is en er steeds minder dieren als tijgers, olifanten en allerlei soorten apen overblijven.

De olifanten in het gebied zijn veelal wilde olifanten die in het wild niet te handhaven waren omdat ze dorpen plat walsten. Nu worden de olifanten gebruikt om in het reservaat op patrouille te gaan om illegale kap van de jungle tegen te gaan.

Volgens planning zouden we twee uurtjes moeten rijden, helaas voor ons bleek aan het eind de route geblokkeerd waardoor we al met al vier uur aan het hotsen en botsen achterin zijn geweest. We kregen hierdoor wel een goed beeld van het binnenland van Sumatra. Onze conclusie was wel dat het wegennet en ook de bruggen hier een ruime mogelijkheid voor verbetering bieden. Bij aankomst hebben we wat gegeten en de tijd genomen om bij te komen van deze rit. Vervolgens zijn we gaan zwemmen in afwachting van de olifanten.



Toen de olifanten arriveerden kregen we ruim de gelegenheid om ze te borstelen en te voeren. Ook waren de olifanten nog zo vriendelijk ons een douche aan te bieden. Robin vond dit erg leuk maar ook zo spannend dat ze vooral van een afstandje heeft toegekeken.
















Anouk, Erik & Robin

Location:Tangkahan, Sumatra, Indonesie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten